Katie Webster spelade trots förlamad vänsterhand

Katie Webster.
Katie Webster.

Katie Webster är en boogie woogie queen jag precis upptäckt. Med ett intensivt pianolir som skulle få Jerry Lee Levis att svettas och med en röst fullt jämförbar med koko Taylors är detta en artist  väl värd att lyssna in sig på.

Hon spelade med Otis Redding redan under 1960-talet och hörs även på klassiska Live At The Whiskey A-Go-Go från 1967. Hon skulle egentligen ha följt med på det plan som skulle komma att bli Otis Reddings död, men på grund av att hon var gravid stannade hon hemma.  Hon slutade märkligt nog att uppträda efter hans död – enligt Alligators hemsida på grund av ren förtvivlan.

Comebacken kom först under 1980-talet då Webster började turnera i Europa. 1988 skrev hon på för legendariska Alligator records. 1993 fick hon en stroke som delvis förlamade hennes vänsterarm, vilket ändå inte fick henne att sluta turnera helt.

Döden kom för tidigt, redan 1999.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s