O.V. Wright – världens mest underskattade röst?

På Spotify finns cirka fyra låtar med O.V. Wright. Detta är väldigt obegripligt. Lika obegripligt som att när man pratar soulkungar mycket sällan nämner O.V. Wright. Jag förstår det icke. Han ÄR southern soul och har en röst att dö för. Eller hade. Han dog redan 1980, 41 år gammal, i en hjärtattack. I alla sammanhang och i detta i synnerhet, något ofantligt för tidigt. Kanske kan detta möjligen också vara en del i förklaringen till att han inte riktigt nått upp till samma kommersiella höjder som till exempel Percy Sledge, Al Green eller Bobby ”Blue” Bland.

För mig är O.V. Wright en av de största rösterna. För övrigt är han inte helt oväntat en av Sven Zetterbergs förebilder.

4 reaktioner på ”O.V. Wright – världens mest underskattade röst?

  1. Fantastisk sångare. Rekommenderar ”The Complete O.V. Wright on Hi Records vol 1” (dubbel.cd) som jag köpte för några år sedan. Låten i youtube-klippet finns med där och mycket annat som är otroligt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s